Bingo podržao veliku akciju influensera sa 20.000 KM, za 15 dana prikupljeno 300.000 KM za onkološke pacijente
Foto: Tuzlanski.ba

Kampanja, koju su pokrenuli bosanskohercegovački influenseri, na čelu sa Tuzlakom, Mirzom Mustafagićem i u saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice, ima višestruki cilj.

Najpsije je cilj bio obezbjediti medicinsku i drugu opremu radi stvaranja boljih uslova za boravak onkoloških pacijenata na Odjelu onkologije, Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli, a nakon ekspresno prikupljenog prvog dijela sredstava akcija je nastavljena.

Cilj je sada unaprijediti uslove onkološkim odjeljenima u Zenici, Mostaru i Banja Luci. Naime, sve ove ustanove su u proteklom periodu pružale podršku liječenju onkoloških pacijenata iz TK, iako se i same suočavaju sa određenim izazovima.

Akciju su podržali Gradovi Sarajevo, Tuzla i Lukavac sa po 10.000, Gradovi Gradačac, Srebrenik i Gračanica donirali su po 5.000 KM, a uključili su se i brojni privrednici i kompanije među kojima su i Babilon, Menprom, Murex i brojni drugi.

Posljednji u nizu sredstva u iznosu od 20.000 KM su uplatili iz kompanije Bingo i na ovaj način prikupljeno je više od 300.000 KM sa svega 15 dana trajanja kampanje.

"Pomjerili smo planinu, doslovno. Ovo je jedna od najljepših priča u zadnje vrijeme, neskromno bih rekao. Potruditi ćemo se da opravdamo povjerenje koje ste nam ukazali a svaku marku će Fondacija prikazati na kraju svega. Neka ovo bude početak nekih lijepih priča, i da… vjerujte u sebe i vjerujte da možete, jer zaista možete", poručio je Mustafagić.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mirza Mustafagić (@mirzamustafagic)