Foto: Tuzlanski.ba

Na redakcijski e-mail: [email protected] stiglo nam je kratko pismo od volontera Smaje koji je skupa sa ostalim dobrovoljcima proteklih dana pruža veliku pomoć građanima koji su ugroženi klizištima i poplavama.

"Ovim putem htio bih skrenuti pažnju na volontere koji su od prvog dana katastrofe koja je zadesila naš grad, bili na terenu i radili sve na ublažavanju klizišta. Studenti, srednjoškolci, nezaposleni, momci, djevojke pa čak i ratni vojni invalidi su svojim nesebičnim zalaganjem činili sve da nebi došlo do veće katastrofe.

Ja lično sam bio u grupi koju je predvodio Bakir Buljugija. Crno blato, Hidani, Borić su samo neka od mjesta na kojima smo nekad i samo svojom pojavom uspjeli da izvučemo osmijeh na lica mještana koji su bili u teškoj situaciji. Uz koordinaciju Geologa i Civilne zaštite koja nam je obezbjedila hranu, vodu i prevoz, bili smo poslani na mjesta gdje se voda kanalima morala usmjeravati u odvode i tako sprečavalo daljnje pokretanje zemlje.

Htio bih pozvati armiju nezaposlene omladine da se javi u ponedeljak u 8:00 sati Vatrogasni dom kod BKC-a. Hrana, prevoz, alat i čizme obezbjeđeni. Uz upoznavanje i druženje spasimo naše sugrađane" navodi se u poruci.