Poslije 2014. godine, Bosnu i Hercegovinu jutros su pogodile velike poplave u kojima je život, prema posljednjim informacijama izgubilo 15 osoba.

ANKETA: Da li CIK treba odgoditi Lokalne izbore u nedjelju?
Foto: Ilustracija Tuzlanski.ba | Trebaju li izbori biti odgođeni?

Intenzivne padavine, koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine, prouzrokovale su klizišta/odrone, odnoseći ljudske živote i nanoseći ogromne materijalne štete.

Hitna sjednica CIK-a održana danas nije obuhvatila razmatranje mogućnosti odgode izbora, kako na nivou BiH, tako ni u općinama pogođenim elementarnim nepogodama.

Na press konferenciji održanoj u 12:00 sati, članovi CIK-a jasno su stavili do znanja da se o odgodi izbora uopće ne razmišlja, uprkos tome što je došlo do prekida ključnih saobraćajnih veza u BiH, uključujući i one prema Mostaru.

/ Anketa

Trebaju li lokalni izbori u BiH zbog nacionalne tragedije biti odgođeni?
Rezultati

"Zadesila nas je strašna katastrofa. Do nekih mjesta se ne može uopšte doći, prognoza u naredna dva dana nije optimistična, najavljene su padavine. Ovo je najteža i najkompleksnija nepogoda nakon 2014. godine. Spasilački timovi su na terenu, da ćemo sve da spasimo ljude", naveli su iz Federalne uprave Civilne zaštite.