Srbijanski teniser Novak Đoković i Španac Carlos Alcaraza odmjerili su snage u finalu trećeg Grand Slama sezone, Wimbledona. Španac je odličnom igrom savladao Đokovića rezultatom 3:0 (6.2, 6:2, 7:6).

Sjajni Alcaraz u finalu savladao Đokovića za novu titulu Wimbledona
Foto: Wimbledon

Alcaraz je pobijedio Alexandera Zvereva u finalu Roland Garrosa pa je osvajanjem Wimbledona nastavio fenomenalan niz na Grand Slamovima i poslao jasnu poruku ljubiteljima ovog sporta da je ispred sebe postavio najviše ambicije. 

Alcaraz je iskoristio petu break šansu u maratonskom prvom gemu i poveo je na startu finala ranim breakom (1:0). Španac igra sjajno, nakon što je Đokoviću prepustio jedan gem, ponovo pravi break (4:1), a potom i mirno privodi prvi set kraju u svoju korist (6:2). Prvi set tajao je samo 40 minuta.

Španac odmah pravi break i na startu drugog seta i poveo je 1:0. Furiozna igra mladog Alcaraza i tokom drugog seta u kojem pravi i drugi break (5:2) a potom i mirno privodi kraju drugi set (6:2) za ukupnih 2:0 u setovima.

Foto: Wimbledon (X.com)

Đoković je mnogo odlučnije krenuo u treći set, nije dozvoljavao break Špancu, primjetna je bila dosta bolja igra dok je Alcaraz za razliku od prva dva seta počeo pokazivati nervozu u nekoliko navrata u komunikaciji sa svojim timom. Ipak, Španac je isuviše kvalitetan da bi stečenu priliku prokockao pa je i treći set priveo kraju (7:6) za novu, ukupno drugu titulu na Wimbledonu.