Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je trijumfovao na Challengeru u Santo Domingu i na taj način je osvojio 28. titulu u karijeri, te je osigurao značajan skok na narednoj ATP listi koja će biti objavljena u ponedjeljak.

Zahvaljujući Džumhuru prvi put u historiji teniseri iz Hrvatske gledaju u leđa bh. teniseru
Foto: Arhiva | Džumhur je ostvario veliki napredak

Džumhur je turnir u Dominikanskoj Republici na šljaci odigrao na najvišem nivou i u pet mečeva je izgubio samo jedan set, te će zasluženo na sutrašnjoj ATP listi napraviti veliki skok i biti 81. teniser svijeta.

Zanimljivo, to znači da će BiH prvi put u historiji imati bolje plasiranog tenisera od najboljeg tenisera Hrvatske, s obzirom da je Hrvat Borna Ćorić 87. na ATP listi.

Inače, Džumhur (ATP 100.) je u finalu u u Santo Domingu pobijedio Andresa Andradea (ATP 301.) rezultatom 2:0 u setovima nakon sat i 41 minute igre.Damir je u meču realizovao pet, a njegov protivnik tri break lopte, te je konačan rezultat na kraju glasio 6:4, 6:4.

Vezani članak Sjajni Damir Džumhur osvojio Challenger u Santo Domingu Vezani članak Pogledajte žestoku raspravu Džumhura sa sudijom tokom finalnog susreta