U cilju sprečavanja i suzbijanja prekršaja iz oblasti saobraćaja kao i drugih prekršaja i krivičnih djela MUP TK tokom vikenda realizovao je pojačane planske aktivnosti.

U planskim aktivnostima MUP-a TK pronađena droga, te izdato 47 prekršajnih naloga
Foto: Tuzlanski.ba

Policijski službenici PU Tuzla su radeći na pojačanim planskim aktivnostima na kontroli učesnika u saobraćaju i realizaciji akcije "Lijevak", u cilju sprečavanja i suzbijanja prekršaja iz oblasti saobraćaja, kao i drugih prekršaja i krivičnih djela, na području grada Tuzla, u dane vikenda 16. i 17 augusta, kontrolisali ukupno 117 motornih vozila. 

"Tom prilikom je za utvrđene prekršaje vozačima izdato 47 prekršajnih naloga. Također, izvršeno je alkotestiranje 70 vozača, gdje je utvrđeno da 10 vozača upravlja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, te su isti uz izdate prekršajne naloge odmah isključeni iz saobraćaja, dok je jedan vozač zadržan u službenim prostorijama Uprave policije MUP TK-a do otrežnjenja", saopšteno je iz MUP-a TK.

Prilikom kontrole putničkog motornog vozila "Reno Clio", koja je izvršena u Ul. Armije R BIH, grad Tuzla, kojim je upravljao I.I.(1999) iz Tuzle, u unutrašnjosti vozila pronađeni su i dobrovoljno predati sjedeći predmeti:digitalna vaga za precizno mjerenje, dva prozirna pvc pakovanja sa sadržajem bijele materije koja asocira na opojnu drogu,  kao i jedno veće pvc pakovanje u kojem se nalaze bijela materija i biljna materija koje asociraju na opojnu drogu.

PU Tuzla i Uprava policije MUP TK-a će i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim planskim pojačanim aktivnostima, koje imaju za cilj povećanje stepena sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, kao i opću sigurnost građana Tuzlanskog kantona.