Na teniskim terenima Sloboda danas je počeo drugi međunarodni turnir za veterane.

Ovim turnirom ujedno se obilježava 125 godina tenisa u Tuzli. Drugi po redu Tenis Fest Tuzla 2024 održava se od 10.05. do 12.05.2024. godine na teniskim terenima Sloboda.

Već prvog dana turnira učešće je uzeo veliki broj tenisera i teniserki iz BiH i zemalja regiona.

Zasluge za organizaciju turnira pripadaju direktoru turnira Dariju Miraščiću koji ne krije činjenicu da turnir već sada daje obrise da će iz godine u godinu biti sve respektabilniji:

“Kako smo ranije i isticali, glavni cilj organizacije turnira jeste da se provede nekoliko, lijepih, zajedničkih dana u igri, druženju, takmičenju i borbi za prvake u svim kategorijama. Preko 100 igrača iz cijelog regiona je u gradu soli i već prvog dana atmosfera je odlična, mečevi zanimljivi, vremenske prilike povoljne i zaista reakcije već sada izuzetno pozitivne", navodi Miraščić za Tuzanski.ba.

Nakon takmičenja u singl mečevima, sutra su na rasporedu dubl mečevi u muškoj i ženskoj kategoriji u više starosnih kategorija.

Tuzla je ovog vikenda zasigurno poprište jedne lijepe, teniske priče a Miraščić za kraj navodi da je velika čast, a istovremeno i odgovornost da organizacija turnira prođe u najboljem mogućem redu jer Tuzla, s obzirom na dugogodišnju tenisku tradiciju ovakav jedan teniski spektakl zaista zaslužuje. (Foto: Blicko Jumior | Tuzlanski.ba)