Da tenis u Tuzli ima budućnost, svojim uspjesima pokazuju teniseri Teniskog kluba "Sloboda".

Novi uspjeh 14-godišnje Tuzlanke Zane Kunosić: Evropska titula na turniru u kategoriji do 16 godina
Foto: Tuzlanski.ba

U Doboju ove sedmice održan je Tennis Europe Junior turnir 25. "Memorijal Ljubiša Miladinović" za djecu do 16 godina starosti.

Učešće na turniru uzela je i teniserka TK Sloboda Zana Kunosić te izvrsnim igrama ostvarila izuzetan uspjeh plasiraviši se u finale turnira koji je na kraju osvojila. 

Sjajnim igrama, Kunosić je opravdala ulazak u TOP 100 teniserki Evrope (U14).

Vrijedi istaći da je današnj pehar prva Evropska titula za Zanu u kategoriji do 16 godina, čime će dodatno poboljšati svoj rank na listi, te se sada nalazi na 98. poziciji.

"Veoma sam zadovoljna svojom igrom na turniru. Dakle, ovo je za mene prvi osvojen turnir iz Tennis Euro kalendara. Želim istaći da sam ponosna na sebe, kao i moje trenere koji su bili podrška ka što boljoj igri što se na kraju isplatilo", istakla je Kunosić za Tuzlanski.ba.

Vezani članak Tuzlanski teniseri briljirali: Butković prvi u dublu, Kunosić ulazi u TOP 100 (U14) teniserki Evrope

Nakon što je bila slobodna u prva dva kola, u trećem se sastala sa teniserkom Laurom Čuže koju je savladala 2:0 (6:4, 7:6).

U četvrtom kolu talentovana Tuzlanka snage je odmjerila sa hrvatskom teniserkom Ivom Jerković te je savladala sa 2:1 (6:7, 6:3, 6:0).

U polufinalnom meču dominacija mlade Kunosić je nastavljena pa je nakon sjajne igre uvjerljivo savladala bh. teniserku Alonu Brzinu 2:0 (6:0, 6:1), te se plasirala u finale gdje joj je protivnica prva nositeljica turnira Marta Džanić iz Hrvatske predala meč, čijim osvajanjem je Kunosić ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Odlične igre na ovom turniru Zana je ostvarila u dublu, te je u paru sa Nikolinom Kovačević iz Doboja osvojila drugo mjesto. 

Podsjećamo, Kunosić je prije nekoliko dana na turniru "4. Lanaco Banjaluka open", osvojila drugo mjesto, što je bilo dovoljno za ulazak među 100 najboljih.