Nefisa Berberović se uspješno oporavlja nakon operacije: Istrajna sam u želji da i dalje napredujem
Foto: Tuzlanski.ba

Najbolje rangirana bosanskohercegovačka teniserka (463 WTA) Nefisa Berberović na  turniru Alaminos – Larnaca, na Kipru zadobila  je tešku povredu lijevog koljena, nakon koje je uslijedio i operativni tretman u Olimpijskom medicinskom centru Slovenije.

Pod stručnim nadzorom dr. Samo Novaka, povreda je sanirana i Nefisa je započela proces oporavka, koji bi trebao trajati oko šest mjeseci.

"Put jednog tenisera je vrlo izazovan, i mentalno i fizički, i zahtijeva brojna odricanja tokom profesionalne karijere. Tenis je moje životno opredjeljenje i istrajna sam u želji da i dalje napredujem. Povrede su sastavni dio svih sportskih karijera, pa tako i moje. Ja sam uvjerena da ću pod nadzorom vrhunskih stručnjaka koji rade sa mnom, uz moje  trenere u Italiji, (Giovanni Marra i Marco di Maggio), uz mog fitnes trenera Jasmina Zahirovića, te uz nesebičnu podršku moje porodice, koja me vodi sve ove godine, iz ove povrede  izaći spremna za nove pobjede i napredovanje ka željenom cilju, a to je sami vrh svjetskog ženskog tenisa“ – istakla je Nefisa Berberović u svom obraćanju javnosti.

Nefisa Berberović je u posljednjih nekoliko godina ostvarila niz značajnih rezultata na teniskim terenima,

Najbolji ranking koji je ostvarila u dosadašnjoj karijeri je 219. mjesto na svjetskoj rang listi teniserki.