Novak Đoković poražen je u finalu Mastersa u Šangaju.

Đoković poražen od Sinnera u finalu Mastersa u Šangaju, ostao na 99 osvojenih turnira
Foto: Screenshot | Sinner i Đoković

Savladao ga je prvi igrač svijeta Jannik Sinner s 2:0, po setovima 7:6 i 6:3.

Srpski teniser Novak Đoković nije mogao napraviti previše protiv prvog igrača svijeta Jannika Sinnera u finalu Mastersa u Šangaju. Italijan je trenutno bolji i došao je do novog trofeja.

Prvi set donio je ogromnu borbu s obje strane. Obojica su bili veoma sigurni na servisu, nije bilo nijedne prilike za break, pa je pobjednik odlučen u tie-breaku.

U 13. gemu uspješniji je bio Sinner koji je zahvaljujući tri mini-breaka prvi set riješio u svoju korist rezultatom 7:6.

Prve break-lopte u meču viđen je u četvrtom gemu drugog seta. Sinner je imao dvije vezane, Đoković je uspio spasiti samo jednu i Italijan je poveo sa 3:1, a potom na svoj servis i sa 4:1. 

Do kraja seta Sinner je sačuvao svoj servis, nije pružio Đokoviću nijednu priliku za break, te je meč na kraju riješio u svoju korist rezultatom 7:6(4), 6:3 poslije 97 minuta igre.

Ovom pobjedom Sinner je osvojio svoju sedmu titulu u godini i 17. u karijeri. Ovom pobjedom Italijan je spriječio Đokovića da dođe do svoje 100. titule u karijeri, a nema sumnje kako će do svoje jubilarne titule Đoković stići na nekom od narednih turnira.