Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijatelji i sugrađani uz Alena Ovčinu: Svi griješimo, ostaješ uzoran sportista na kojeg smo ponosni

Preuzmite sliku

Najuspješniji sportista na području Tuzle, rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, sportista koji tokom bogate karijere zna samo za pobjede, u najkraćem bi mogli opisati lik i sportsko djelo rukometaša Alena Ovčine.

Ovčina je godinama unazad bespoštedno branio boje Bosne i Hercegovine važeći za jednog od onih koji je beskompromisno na parketu davao zadnji atom snage za grb svoje domovine.

Iza Alenove karijere stoji mnogo rada, truda i zalaganja. Njegovi rezultati mogu svim mladim sportistima poslužiti kao primjer na putu do ostvarenja snova.

  • Nakon što je Ovčina zbog korištenja zabranjenih supstanci suspendovan na četiri godine od strane EHF-a, brojne su poruke podrške prijatelja, kolega i sugrađana koji ne osporavaju dio krivice jednog od najuspješnih bh. rukometaša, ali da ista ne dovodi u pitanje njegov sportski put i doprinos koji je dao gradu i državi.

    Vezano | Ovčina: Najveću štetu nanio sam sebi i svojoj porodici, ali život mora ići dalje 

    Alen je svojim uspjesima ispisao historiju bh. rukometa ali i grada Tuzle, budući da je nesumnjivo sportista kakvog Tuzla odavno nije imala, što je dovoljan razlog za brojne poruke podrške na društvenim mrežama:

    “Ok, greška i ne može se i ne smije opravdavati, zbog budućih generacija, ali jedna greška ne bi trebala baciti mrlju na jednu sasvim korektnu karijeru, klupsku i reprezentativnu. Alena poznajem od malih nogu, njegove početke, znam roditelje, znam ko je i šta je i svjestan je, a najviše je štete sebi napravio, znam kako to sve proživljava. Najbitnije je da nije druge uvrijedio, povrijedio, oštetio… Vjerujem da će Alen ostatak svog života posvetiti mladima da ne pogriješe kao što je on i svojim savjetima i iskustvom pomoći da budu uzorni i radni sportisti…” u svojoj objavi podrške navodi bivši rukometaš Bakir Buljugija.

  • Biranim riječima o Alenu Ovčini pisao i fiziotarepeut Elvir BIjedić koji je bio upoznat sa teškim okolnostima u kojima se Ovčina našao nakon saniranja teške povrede:

    “U životu niko nije bezgrešan, pa tako ni Alen Ovčina, ali ono što imam potrebu za reći, s obzirom da ga znam od njegovog rođenja, jeste da je to momčina koji plijeni rijetko viđenom dobrotom. Otac, sin, suprug, roditelj, sportista, drug i povrh svega čovjek. Grešan kao i ostali, ali vrhunska ličnost. O razlozima njegove greške za koju će platiti visoku cijenu ne bih govorio, ali znam, kao njegov fizioterapeut, kroz kakvu je agoniju, praćenu bolovima prolazio trenirajući nakon zahtjevne operacije ramena, a sve u cilju da se što prije vrati na teren i u najdraži dres u kojem je uvijek davao svoj apsolutni maksimum. Dok se bavim ovim poslom na zidu moje prakse će uvijek biti reprezentativni dres natopljen tvojim znojem umjesto potpisa.” u svojoj objavi podrške navodi Bijedić.

  • “Uvijek si želio samo najbolje za Slobodu, za državu, za navijače, uvijek ćeš imati posebno mjesto u srcima svih Tuzlaka”,

    “Svako u životu može pogriješiti pa i ti. Hvala ti na svemu do sada što si uradio za naš grad i državu” navodi se u komentarima. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje