Golman rukometne selekcije BiH Bekir Čordalija novi je igrač najboljeg poljskog kluba Kielcea.

Golman rukometne reprezentacije BiH potpisao za bivšeg prvaka Evrope
Foto: Kielce

20-godišnji Čordalija u redove bivšeg šampiona Evrope stiže iz Vogošće i potpisao je ugovor do 2027. godine.

Trener Kielcea Talant Dujshebaev je za zvaničnu stranicu kluba imao samo riječi hvale za talentovanog golmana naše reprezentacije.

“On je mlad i talentovan golman. Uskoro će napuniti 21 godinu, ali već igra za reprezentaciju svoje zemlje. Za nas je to investicija za budućnost, jer vjerujemo da može da postane jedan od najboljih golmana na svijetu”, rekao je Dujshebaev.

Na zvaničnoj stranici Kielcea se navodi da je Čordalija visok 205 cm te da mu je raspon ruku 218 cm.

“Velika mi je čast što sam se pridružio tako velikom klubu kao što je Kielce. Zahvalan sam na pozivu u tako sjajnu ekipu. Od sada ću davati 200 posto na treninzima i utakmicama svaki dan da ispunim očekivanja koja se postavljaju pred mene.

Veoma mi se dopao grad Kielce, navijači i klub. Jedva čekam da nova sezona počne da ispunjava očekivanja prema meni”, rekao je Čordalija nakon potpisa ugovora.

Bivši golman reprezentacije BiH Enid Tahirović smatra da je Bekir jedan od najvećih talenata na svojoj poziciji u Evropi.

“Bekir je trenutno jedan od najvećih talenata na svojoj poziciji u Evropi. Dvije godine bio je prvi golman našeg kluba, pa čak i igrao u prvoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Veliki je to uspjeh jer je riječ o 20-godišnjaku.

Međutim, kada su u pitanju šutevi iz druge linije, nastaviće da se razvija u ovom aspektu. On je veoma ambiciozan igrač i prema mom mišljenju, Kielce je napravio odličan potez dovodeći ga. Ovo je veoma dobar i promišljen transfer”, govori Tahirović.