Rukometni klub Sloboda u narednoj sedmici počinje s pripremama za novu sezonu.

RK Sloboda počinje pripreme: Nadam se da ćemo ove godine ponoviti evropski uspjeh
Foto: RK Sloboda

Crveno-crne ove sezone čeka takmičenje u Premijer ligi BiH, Kupu BiH i EHF Evropskom kupu.

Voljom žrijeba, tuzlanska ekipa će se u prvom kolu Evropskog kupa sastati s Kastriotijem sa Kosova. Prva utakmica se igra u gostima 14. ili 15. septembra, a druga u Tuzli 21. ili 22. septembra.

Trener ekipe, Mirko Mikić kazao je da je ekipa mogla proći i teže, s obzirom na kvalitetu drugih protivnika u prvom kolu.

"Mislim da smo mogli proći sigurno i gore, kad sam vidio moguće protivnike u prvom kolu. Za sada pokušavam skupiti što više materijala, što više se informisati kako bismo se adekvatno pripremili za protivnika, budući da o njima nema mnogo informacija", započinje trener Crveno-crnih.

Kako navodi njihov prioritet je da ekipa na pripremama bude kompletna, zdrava i u što boljoj formi. 

"Činjenično smo prošle sezone imali lošiji rezultat u domaćem prvenstvu, dok smo u Evropi odigrali solidno, nadam se da ćemo ove godine ponoviti evropski uspjeh.

Trenutno je prioritet da na pripreme dođemo kompletni, zdravi, da se spremimo što je bolje moguće, fokusiramo na nas, odigramo kontrolne utakmice na dobar način. Ključno je i da vidimo gdje smo jaki, a gdje nam manjka nešto i da pokušamo onda ispraviti te stvari koje eventualno budu loše i da što spremniji dočekamo tu prvu utakmicu, ne samo u okviru evropskog takmičenja, nego i u Premijer ligi BiH“, zaključio je Mirko Mikić, šef Stručnog štaba RK Sloboda.

Rukometno prvenstvo BiH trebalo bi početi 14. septembra.