Foto: Tuzlanski.ba

Na terenima Teniskog kluba "Zmaj od Bosne" proteklog vikenda završeno je sedmo izdanje "Burek blog Open-a", teniskog turnira za rekreativce u organizaciji Burek bloga (www.burek.blogger.ba)

burek-open

U kvalifikacijama, prvog dana turnira, nastupilo je 16 rekreativaca iz Tuzle a prikazan je dobar tenis uz nekoliko vrlo uzbudljivih mečeva. U polufinalu smo gledali ponovo izjednačen duel prošlogodišnjih finalista Damira Selimovića i Mirze Nukića a ovaj put se bolje snasšo Nukić pobjedom od 6:4 u gemovima.

Drugi polufinalni susret je ponudio manje neizvjesnosti. Kemal Arifhodzić je s 6:2 poslao na tribine Edina Aganovića i izborio prvi nastup u zavrsnici turnira.

burek-open1

U finalnom meču, za manje od sat vremena, Mirza Nukić je preokretom, nakon 1:4 zaostatka stigao do zaslužene pobjede nad Kemalom Arifhodzićem. Bilo je 9:6 a za osvojeno prvo mjesto pripao mu je pehar organizatora čime je Nukić postao sedmi pobjednik "Burek blog Open-a" na kojem je u sedam godina nastupilo blizu 50 teniskih rekreativaca iz Sarajeva, Gračanice, Kalesije i Tuzle.

Za igrače i posjetioce i ove godine je služen burek a uz tenis su sklopljena i nova prijateljstva zaljubljenika u 'bijeli sport'..

Vrijedi kazati da su organizatori zadovoljni odzivom igrača kao i ukupnom atmosferom na turniru, kako na terenima tako i na tribinama pa su sa zadovoljstvom zakazali okupljanje i naredne godine.