Avanturisti iz Vinkovaca: Biciklima od Hrvatske do Poljske.
Foto: Tuzlanski.ba

Tokom dvadeset dana Miro Žurić i Ivo Jurić biciklima će preći oko 2000 kilometara.

\"ivoBiciklisti rekreativci iz Vinkovaca, potaknuti održavanjem Europskog nogometnog prvenstva, koje se u Poljskoj i Ukrajini održava od 8. juna do 1. jula, odlučili su se na zanimljiv potez, put u Poljsku biciklom. U ovu zanimljivu avanturu uputit će se Miro Žurić i Ivo Jurić, a tokom dvadeset dana cilj im je biciklom preći oko 2000 kilometara. Tokom puta obići će brojne znamenitosti i zanimljivosti, a primarni cilj im je stići na prvu utakmicu Hrvatske reprezentacije protiv Irske koja se, 10. juna, igra u Poznanu na stadionu Miejski.

\'\'Na ovo proputovanje prvenstveno smo se odlučili zbog avanture, ali i zbog Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine i ljepota krajolika i brojnih zanimljivosti koje možemo najbolje doživjeti putujući biciklom\'\', rekli su Žurić i Jurić. Ova avantura nije njihovo prvo proputovanje biciklom, ali zasigurno jeste najduže.

\'\'Do sada sam na biciklu prešao velik dio Hrvatske, a prošle godine u četiri sam dana obišao Karlovačku županiju te sam prešao 420 kilometara\'\', rekao je Žurić. Dodao je kako je predviđeni polazak u Poljsku 1. juna sa Trga Bana Josipa Šokčevića kod lampe. Svakoga dana preći će preko stotinjak kilometara, a predviđeni dolazak u Poznan je 10. juna gdje će ostati na utakmicama Hrvatske i Irske i Hrvatske i Italije.

U povratku će dio puta preći biciklom, a dio vozom. \'\'Tokom puta obići ćemo Gdansk, Varšavu, Krakow, Auschwitz i Bochnia, rudnik soli 250 metara pod zemljom\'\', rekao je Žurić.

Sve ukupno će, tokom dvadeset dana, proći kroz pedesetak gradova, a biciklom će preći oko 2000 kilometara. Također, tokom dvadeset dana, cijeli će put dokumentirati video snimcima i fotografijama te će nakon povratka u Vinkovce upriličiti video projekciju i izložbu fotografija sa svoga putovanja, prenosi GOL.hr

ŠTA REĆI, OSIM SVAKA ČAST SUSJEDI I SRETAN VAM PUT !!!

Tuzlanski.ba