Foto: Tuzlanski.ba

Finale je na programu u petak 25. oktobra u 18.16 h po lokalnom vremenu.

emkic-pobjedaaaa

Igor Emikić, kickboxer tuzlanskog KBV „Flek Tom-Cat" i jedini prestavnik Bosne i Hercegovine na „World Combat Games 2013", velikom međunarodnom takmičenju u borilačkim sportovima, plasirao se u finale u disciplini low kick (-81 kg).

Naš predstavnik je u četvrtfinalnoj borbi bio bolji od Marokanca Mohameda Eddajira, dok je danas u polufinalu pobjedio izuzteno kvalitetnog protivnika Aleksandra Drobinina iz Rusije. Obje borbe su okončane sa 3:0 u korist našeg takmičara.

emkic-car21

U finalnoj borbi za naslov prvaka na ovom prestižnom takmičenju, Igoru Emkiću će protivnik biti Serhat Degermenci iz Turske. Finale je na programu u petak 25. oktobra u 18.16 h po lokalnom vremenu.

„World Combat Games 2013", koje se održava u ruskom St. Petersburgu od 18. do 26. oktobra, organizuje „Sport accord", organizacija koja u okviru Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), okuplja prepoznate neolimpijske sportove.

U Rusiji se, na nezvaničnoj olimpijadi borilačkih sportova, takmiče najbolji svjetski sportisti u 15 borilačkih sportova: olimpijskih (boks, mačevanje, džudo, tekvondo, hrvanje) i neolimpijskih (aikido, jui-jitsu, karate, kendo, kick-boks, muaythai, sambo, savate, sumo i wu shu). (Press team KBV "Flek Tom-Cat")