Tuzlanke na teškom ispitu: ŽOK „Sloboda Tuzlafarm" dočekuje „Mladost" iz Gacka (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Ovog vikenda na programu je 9. kolo odbojkaške Premijer lige, a svoj susret dan ranije igraju odbojkašice Sloboda Tuzlafarma. Farmaceutkinje će u maloj dvorani Mejdana, sutra u 19 i 30 sati odigrati i najteži domaći meč do sada, u kojem dočekuju ekipu Mladosti iz Gacka.

zok-sloboda-tuzlafarm

O spremnosti ekipe očekivanjima od sutrašnjeg meča, kao i formi domaćih igračica danas je na pres konferenciji govrio šef stručnog štaba Almir Žilić. Najavio je tešku borbu protiv dosta kvalitetnijeg protivnika u ovom trenutku.

- Ekipa Mladosti iz Gacka dosta je kvalitetniji protivnik od nas u ovom momentu. U Tuzlu dolaze iz Belgije gdje su protiv Ostendea igrali utakmicu „Challange" kupa. Oni su stalni učesnik evropskih takmičenja što dovoljno govori o kvalitetu ekipe. Ipak, mi na parket ne izlazimo sa bijelom zastavom i učinit ćemo sve da osvojimo bodove sutra. Ovom prilikom bi pozvao ljubitelje odbojke da dođu u Mejdan i podrže nas - kazao je Žilić.

Ekipa Sloboda Tuzlafarm nalazi se na dobrom četvrtom mjestu Premijer lige, a pobjeda bi ih dodatno učvrstila na toj poziciji. Zdravstveni bilten tuzlanki prilično je dobar, a iako pod blažom povredom sutra će nastupiti i kapiten ekipe Sanja Kojić Đurić.

U ovom kolu osim derbi susreta u Tuzli igra se još jedan derbi gornjeg dijela tabele, u kojem se sastaju lider na tabeli Jedinstvo Bimal iz Brčkog i Kula iz Gradačca, drugoplasirana ekipa na tabeli.

tabela premier liga odbojka