Sutra u Mejdanu: Humanitarna utakmica za Sašu Brašnjića između ORK Tuzla i RK Bosna
Foto: Tuzlanski.ba

Utakmica između RK Bosna i ORK Tuzla bit će održana 30.10. u 19 sati.

plakat34

Sutra će u maloj dvorani SKPC Mejdan biti odigrana humanitarna rukomentna utakmica između sarajevske Bosne i ORK Tuzla. Utakmica je humanitarnog karaktera i sav prihod od prodaje ulaznica biće usmjeren za liječenje našeg sugrađaniona Saše Brašnjića, koji hitno treba transplantaciju koštane srži.

Cijena karata je simbolična i iznosi 2KM a utakmica će biti odigrana sutra (srijeda) sa početkom u 19 sati. Ideja o humanitarnoj utakmici potekla je od RK Bosna, dok je ekipa ORK Tuzla prihvatila incijativu višestrukih prvaka BiH da u revijalnoj utakmici skupa sa svima koji dođu u Mejdan pomognu našem sugrađaninu.

Organizaciju humanitarne utakmice finansijski je pomogla Općina Tuzla.

Podsjećamo, Saša Brašnjić (42) iz Tuzle, obolio je od Akutne mijeloidne leukemije, trenutno se liječi u KBC Zagreb. Čeka transplantaciju koštane srži, što mu je jedini spas i koja će, prema predračunu koji je porodica dobila, koštati oko 100.000 eura. Budući da Sašini najbliži, nisu u stanju u kratkom vremenskom periodu prikupiti potreban novac, prinuđeni su zamoliti sve ljude dobre volje da im pomognu.

Iako je većina naših građana u lošem materijalnom stanju, vjerujemo u vašu humanost i nadamo se da ćete odgovoriti i na ovaj vapaj za spas jednog mladog života.

Uplate možete izvršiti putem Žiro računa ili pozivom na humanitarni telefon:

090 292 069 i na taj način donirate 3 KM.