Rukometni ''Zmajevi'' izborili nastup u baražu za SP
Foto: Tuzlanski.ba

Rukometna reprezentacija BiH pobjedom nad Estonijom u Vitezu osigurala prvo mjesto u grupi i izborila baraž za nastup na svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru

rukometni-zmajevi

Naši rukometaši su u Vitezu u sjajajnoj atmosferi savladali Estoniju (28:26), te su tako kolo prije kraja kvalifikacija obezbijedili plasman u baraž.

Od samog početka susreta vidjelo se da su naši momci "nabrijani". Od 1. minuta su konce igre držali u svojim rukama i veoma brzo su zahvaljujući sjajnim odbrana Nebojše Grahovca i laganim golovima iz kontri, stigli do prednosti od nekoliko golova, koju su do odmora uspjeli sačuvati (15:9).

U drugi dio bh. rukometaši ulaze veoma loše i nakon šest minuta igre Estonci dolaze na podnošljivih 17:15. Međutim, golovima Ovčine i Vranješa Zmajevi se vraćaju na plus četiri (19:15).

Ali, izabranici Dragana Markovića kao da nisu shvaćali ozbiljno Estonce, koji u 50. minuti dolaze na minus jedan (21:20), a samo minut kasnije su mogli i izjednačiti, no Burić je sjajno intervenisao.

Naš mladi golman dva minuta kasnije skida sedmerac pri rezultatu 22:21, a Toromanović i Vražalić i to u trenutku kada smo imali igrača manje, postižu pogotke za 24:21.

Do kraja se uglavnom igralo gol za gol, za konačnih 28:26. Naši rukometaši će odigrati još jedan susret sa selekcijom Portugala, iako taj susret neće imati rezultatski značaj. Ukoliko BiH savlada i Portugal kvalifikacije bi završili sa maksimalnim učinkom od šest pobjeda.

Ponovo sjajan je bio Alen Ovčina koji je imao fantastičan učinak sa šest postignutih golova iz isto toliko pokušaja. Ovčina koji je svoje prve rukometne korake napravio u Tuzli, a u tri nastupa za reprezentaciju BiH postigao je sjajnih 16 golova.

Iskrene čestitke našim rukometnim Zmajevima na ovom uspjehu, kao i navijačima u Vitezu koji su bodrili naše momke i napravili atmosferu za pamćenje. (Sportsport.ba)