Foto: Tuzlanski.ba

Mladi borac tuzlanskog "Flek Tom Cat-a" Asim Hamza Selimović 28. septembra u Slovačkoj radi prestiž meč protiv Tomaša Šenkyra.

asim-selimoovic

Asim Selimović je mladi kickbox borac rođen 8. decembra 1991. godine u Srebrenici. Jedan je od talentovanih boraca koji dolazi iz tuzlanskog Kluba borilačkih sportova Flek-Tom-Cat. Trenira 5 godina i član je reprezentacije Bosne i Hercegovine. Asim je Višestruki prvak BiH, viceprvak Balkana i bronzani na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Kada su u pitanju profi mečevi nastupao je u Holandiji, Českoj, Švicarskoj, Njemačkoj itd...

Asimov najznačajniji rezultat do sada svakako je bronza sa evropskog prvenstva 2012. godine u Turskoj koju je osvojio u disciplini K1 -86kg. Asim je mlađi brat borca sa znatno većom reputacijom Mesuda Selimovića, koji mu svojim iskustvom i savjetima konstantno pruža podršku u namjeri da pređe trnovit put, koji stoji pred njim.

asim-selimovic45

Na rasporedu je meč u Slovačkoj, Asim će raditi borbu protiv neugodnog protivnika Tomaša Šenkyra?

- 28. septembra, ako Bog da, nastupam u Slovačkoj, protivnika (Tomaš Šenkyr) sam gledao i poznajem ga. Spada u najbolje borce u kategoriji do 86kg. Meč je potvrđen i sada počinjemo lagano sa pripremama koje će naravno da vodi moj trener Salko Zildžić te ne sumnjam da ću biti dobro pripremljen.

Koji su planovi u budućnosti?

Osim meča u Slovačkoj u planu je odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava na jesen u Brazilu. (Tuzlanski.ba)