Pune tribine, šampionska atmosfera, žestok otpor i tijesna pobjeda "Solara"
Foto: Tuzlanski.ba

Rukometaši Sloboda Solane pobijedili su ORK Tuzlu 27:25 (13:13).

rksloboda

Ne pamtimo kada se u maloj dvorani SKPC Mejdan sjedilo na stepenicama, a veliki broj prisutnih je stojeći gledao utakmicu. Pune tribine, šampionska atmosfera, navijanje kao i svi drugi pokazatelji koji su svojstveni jednom derbiju daju nam za pravo da konstatujemo činjenicu da se rukomet u našem gradu digao iz sportske dubioze koja je vladala prethodnih godina.

Žestok otpor, dinamičan tempo, mnogo grešaka ali i lijepih poteza obilježilo je jučerašnji derbi. Veliki dio utakmice bio je izjednačen a u finišu možemo konstatovati da je domaćin slavio pobjedu zahvaljujući ključnim odbranama iskusnog golmana Beširevića u finišu utakmice ali i sigurnim izvođenjem sedmeraca Adnana Smajlovića. 

U obje ekipe je vidljiv dugotrajan rad i napredak, želja za sve boljim izdanjima a sve to nam daje za pravo da u narednim godinama s pravom možemo očekivati i sve bolja rukometna izdanja u Mejdanu.

RK Sloboda Solana - ORK Tuzla 27:25 (13:13)

 U RK Sloboda Solani najviše pogodaka postigao je Adnan Smajlović 10, Benjamin Hrustić 5, Harun Đulić i Muamer Sejdinović po 3.

U timu ORK Tuzle najefikasniji su bili Alen Brčaninović 7, Edin Mujić 6, Libor Samek 5 i Amar Husejnović 4.

Tuzlanski.ba