Poznati sudionici Memorijalnog rukometnog turnira u Tuzli
Foto: Tuzlanski.ba

Dolaze Metaloplastika, Spačva i Gradačac

slobooda-solana5Poznata je lista sudionika Memorijalnog rukometnog turnira „Tuzla 2013", koji se u organizaciji federalnog prvoligaša BiH, Sloboda Solane, održava 24. avgusta u tuzlanskom Mejdanu.

Uz domaćina, na parket dvorane izaći će bivši dvostruki europski prvak Metaloplastika iz Šapca, hrvatski premijerligaš Spačva iz Vinkovaca, te premijerligaš BiH Gradačac.

Lani je na turniru pobijedio Gradačac, te je prvi dobio pozivnicu za turnir, a prvi je i prihvatio nastup.

- Ždrijeb je dirigiran voljom sudionika. Naime, Šapčani i Vinkovčani su tražili da na startu turnira ne igraju prvu utakmicu, te smo njih odredili kao drugi par. Znači, u polufinalu turnira sastat će se Sloboda Solana – Gradačac, te Spačva – Metaloplastika – kaže trener Solara Mirza Bulić.

Prva polufinalna utakmica na rasporedu je 24. kolovoza u 10 sati, a druga u 11,45. Susret za treće mjesto na rasporedu je istoga dana u 17 sati, dok je finale planirano za 19 sati, rečeno je u Organizacijskom odboru turnira.

Memorijalni turnir igra se u spomen na bivše rukometaše Sloboda Solane Jasminka Kovčića, Ibrahima Nukića, Igora Mujkanovića i Alisa Hadžihrustića. (Miroslav Petrović)