ŽOK „Sloboda-Tuzlafarm" u humanoj misiji: Utakmica u subotu igra se za pomoć Saši Brašnjiću
Foto: Tuzlanski.ba

Ženski odbojkaški klub „Sloboda Tuzlafarm" u subotu će sa početkom u 17 sati odigrati meč 7. kola odbojkaške premijer lige kada će na parketu male dvorane „Mejdan" ugostiti ekipu OK „Hidroelektrane" iz Višegrada.

zok-sloboda-tuzlafarm

Utakmica će biti humanitarnog karaktera i sav dobrovoljni prihod prikupljen od posjetilaca, koji će se moći ostavljati u označene kutije postavljene na ulazu u dvoranu, će biti usmjeren za liječenje našeg sugrađanina Saše Brašnjića.

Uprava ŽOK „Sloboda-Tuzlafarm" kao društveno odgovoran klub na ovaj način želi pokazati solidarnost, te u skladu sa svojim mogućnostima pružiti pomoć našem sugrađaninu.

Saša Brašnjić (42) iz Tuzle, obolio je od Akutne mijeloidne leukemije, trenutno se liječi u KBC Zagreb. Čeka transplantaciju koštane srži, što mu je jedini spas i koja će, prema predračunu koji su dobili članovi njegove porodice, koštati oko 100.000 eura. Budući da nisu u stanju u kratkom vremenskom periodu prikupiti potreban novac, prinuđeni su pomoć tražiti od svih ljudi dobre volje da im pomognu.