Održan 26. međunarodni karate turnir TK Open
Foto: Tuzlanski.ba

Povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH, KBS Tuzla organizovao je tradicionalni međunarodni karate turnir, 26. TK Open. Ove godine nastupilo je više od 500 takmičara iz BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Una Selman Žilić trenerica u ovom klubu zadovoljna je organizacijom turnira i odzivom učesnika u svim uzrasnim kategorijama.

“Ono što je najvažnije je da se djeca druže, da se zabavljaju, osvajaju medalje i stiču nova prijateljstva. Prvenstveno tako je zamišljen sam turnir, da uspostavljamo prijateljske odnose između klubova, da idemo u druge države, da oni dolaze nama“, istakla je Una Selman Žilić trenerica u KBS Tuzla.

Baš kao i prethodnih i ove godine turnir je međunarodnog karaktera. Sve domaće i ekipe iz regiona imale su fantastične uslove u tuzlanskom Mejdanu da se prikažu u najboljem svjetlu. Osim takmičarskog turnir je i prijateljskog karaktera, zasnovan na međusobnom druženju takmičara i sticanju novih prijateljstava.

“Kaže mudrost, svijeća ne gubi sjaj ukoliko pali drugu svijeću. Mi treneri smo upravo ti koji njih kanališu, vode i upravo ta prijateljstva čine posebnu notu, dio mozaika medalje i takmičenja svakog pojedinca. Tako da nam je s te strane drago što djeca vrše jednu kvalitetnu socijalizaciju ličnosti”, rekao je Armin Topalović trener KBS “Perfekt” Sarajevo

“Ovdje dolazimo već godinama, tradicionalni je to karate turnir. Svake godine se odazovemo u velikom broju i željela bih da čestitam domaćinu Fikretu Selmanu na organizaciji”, naglasila je Dragana Jocković trenerica beogradskog karate saveza.

Za najuspješnije takmičarke i takmičare u katama i borbama pojedinačnim i ekipnim, obezbijeđene su medalje i zahvalnice. U sklopu turnira održan je i memorijal „Fuad Hadžiavdić – Fudo“ u znak sjećanja na ovog vrijednog sportskog radnika. (RTV TK)