Foto: Tuzlanski.ba

Na izletištu Zlača u subotu je organizovan 1. Memorijalni turnir "Aldin Šarić", u spomen na tragično stradalog odbojkaša banovičkog Srednjoškolca, koji je prošle godine poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu M-18 Kladanj - Olovo.

Na turniru su, osim domaćina i organizatora OK Banovići, učešče uzele još tri ekipe: OK "Sloboda" Tuzla, OK "Krivaja" Zavidovići i OK "Bosna" Kalesija, a prvo mjesto su osvojili odbojkaši Slobode.

U polufinalnim duelima Sloboda je pobijedila Bosnu iz Kalesije, dok su Banovići slavili nad Krivajom iz Zavidovića. U utakmici za treće mjesto, Bosna je pobijedila Krivaju, a u finalu je Sloboda bila bolja od Banovića rezultatom 2:0 u setovima.

Osim glavnog takmičenja, održan je i turnir u odbojci na pijesku, na kojem su učešće mogli uzeti svi zainteresovani građani. Poslije turnira svim učesnicima dodijeljeni su pehari i priznanja.

Podsjećamo, 27-godišnji odbojkaš Aldin Šarić izgubio je život 28. jula 2018. godine u saobraćajnoj nesreći u tunelu Bjeliš, na putu M-18 Olovo - Kladanj. Tog dana u nesreći je smrtno stradao i 38-godišnji Boro Križanac (38) iz Viteza. (Tuzlanski.ba)