Odbojkašice ''Slobode-Tuzlafarm'' slavile pobjedu na Palama
Foto: Tuzlanski.ba

Odbojka: ŽOK "Sloboda Tuzlafarm" slavio na Palama

zok-sloboda-mejdan

Zbog nereda koji su prošle sedmice zabilježeni u našoj zemlji, proteklog vikenda odgođeno je redovno, 14. kolo odbojkaške Premijer lige za žene. Utakmice su odigrane danas, a farmaceutkinje iz Tuzle, ŽOK "Sloboda Tuzlafarm", zabilježio je novu, gostujuću, izuzetno vrijednu pobjedu.

Rezultatom 3:1 savladane je ekipa ŽOK "Jahorine" na Palama, a sa nova, tri izuzetno vrijedna boda, naš tim učvrstio se na 5. Mjestu premijerligaške tabele. Rezultat po setovima bio je 21:25, 19:25, 26:24 i 26:24.

Trener Nihad Zahirović pohvalio je igru svih djevojka, koje su još jednom pokazale izuzetnu borbenost za svaki poen. Ponajbolju partiju u dosadašnjim nastupima za ŽOK "Sloboda Tuzlafarm" pružila je Renata Kešina. U Četvrtom, ispostaviće se i završnom setu večeras na Palama, pri rezultatu 24:25 za Tuzlanke, Kešina je osvojila pobjednički poen, što je ujedno značilo i nova tri boda.

Ovom pobjedom naš tim se dodatno učvrstio na petom mjestu premijerligaške tablice, te tako i teoretski osigurao nastup u "play off-u", tačnije, u doigravanju za prvaka BiH. Naredna utakmica igra se već u petak, kada naš tim očekuje utakmica protiv ekipe Slavije iz Istočnog Sarajeva. Utakmica je zakazana u 16 sati.

Rezultati 14. Kola: Modriča-Gacko 3:1; Slavija:Jedinstvo 0:3; HE na Drini:Bihać 3:0; Radnik:Kula G. 1:3; Jahorina:sloboda 1:3