Odbojkašice Slobode igraju utakmicu za pomoć Saši Brašnjiću (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Odbojkašice tuzlanskog ŽOK „Sloboda Tuzlafarm" sutra će u maloj dvorani sportskog centra „Mejdan" odigrati utakmicu 7. kola odbojkaške Premijer lige za žene, u kojoj će ugostiti ekipu OK „Hidroelektrane na Drini" iz Višegrada.

zok-sloboda-press

Utakmicu koja će biti humanitarnog karaktera najavili su na današnjoj preskonferenciji potpredsjednik kluba Mirsad Bakalović, šef stručnog štaba Almir Žilić i kapiten Sanja Kojić Đurić.

- Igramo utakmicu za pomoć našem teško oboljelom sugrađaninu Saši Brašnjiću kojem je potrebna skupa transplantacija koštane srži. Kao društveno odgovoran klub na ovaj način želimo pružiti doprinos u skladu sa mogućnostima kluba - kazao je Bakalović.

Ekipa iz Višegrada najjači je protivnik do sada kada su u pitanju domaći Susreti ŽOK Sloboda Tuzlafarma. Riječ je o standardnom članu Premijer lige, koja se trenutno na tabeli ove lige nalazi na 5. mjestu, sa 9 osvojenih bodova.

- HE Višegrad su vrlo nezgodan protivnik sa velikim iskustvom u Premijer ligi. Očekujem tešku i do sada najneizvjesniju utakmicu, te borbu za svaki poen - kazao je šef stručnog štaba Almir Žilić.

On je u problemima oko sastavljanja ekipe pred ovaj meč, jer je još uvijek neizvijestan nastup kapitena ekipe Sanje Kojić Đurić. Jedna od ponajboljih igračica lige već duže vrijeme vuče povredu ramena.

- Osjećam bolove u ramenu i već duže vrijeme idem na terapije, gdje tim Doma zdravlja pokušava sanirati što se može. Zahvalna sam im na tome i večeras ćemo znati hoću li biti spremna za igru - kazala je Kojić Đurić.

Utakmica će biti humanitarnog karaktera i sav dobrovoljni prihod prikupljen od posjetilaca, koji će se moći ostavljati u označene kutije postavljene na ulazu u dvoranu, će biti usmjeren za liječenje našeg sugrađanina Saše Brašnjića.