Najava: U Tuzli bogat sportski vikend
Foto: Tuzlanski.ba

Tokom ovog vikenda u Tuzli će se održati više prvenstvenih susreta na federalnom i državnom nivou.

mejdanIzdvajamo :

1) U subotu u 13 sati, na stadionu Tušanj počinje susret 14.pretposljednjeg kola Prve nogometne lige Federacije BiH, između Slobode i Krajišnika iz Velike Kladuše.

2) Sat kasnije u maloj dvorani Mejdana, u okviru 5.kola Prve ženske federalne lige za odbojkašice-grupa sjever, sastaju se : ŽOK Tuzla – Maglaj.

3) U 17 sati, u istoj dvorani, igra se derbi 6.kola Prve federalne lige BiH za rukometaše – grupa sjever, između Sloboda Solane i Jajca.

4) Pola sata kasnije, u velikoj dvorani Mejdana, počet će susret 1.kola novog košarkaškog prvenstva BiH za žene, Jedinstvo BH Telekom – Brčko Distrikt.

5) U 18 sati, u Univerzitetskoj dvorani, počet će meč 6.kola A-1 lige Federacije za košarkaše : Student – Brčko Distrikt.

U nedjelju sportski program u Mejdanu počinje u 14 sati. U maloj dvorani igra se derbi začelja 6.kola Super lige Federacije za odbojkaše, u kojem će snage odmjeriti tuzlansko Jedinstvo koje je trenutno šesto i pretposljednji Ilijaš.

- U istoj dvorani, u 16,30 sati, počinje derbi 6.kola Super lige Federacije za odbojkašice. Sastaju se vodeći Student i trećeplasirana ekipa na tabeli – Vogošća

- Od 19 sati, u maloj dvorani Mejdana, igra se susret 2.kola Prve malonogometne lige Federacije – grupa sjever, izmedju ekipa Bosna Kompred i Jajca.

Tuzlanski.ba / RTV 7