Mladi rukometni "Zmajevi" savladali favoriziranu Mađarsku
Foto: Tuzlanski.ba

Rukometna reprezentacija BiH napravila podvig na Svjetskom prvenstvu za juniore koje se odigrava u našoj zemlji

uniori-rukomet

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Olimpijskoj dvorani Zetra u drugoj utakmici u okviru grupe "C" savladala favoriziranu Mađarsku rezultatom 25-21. U prvoj utakmici mladi BH rukometaši igrali su nerješeno sa selekcijom Južne Koreje rezultat je bio 26:26 mada su po mnogima mladi "Zmajevi" bili oštećeni odlukama sudija iz Tunisa tom susretu.

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje se igra u četiri Bosanskohercegovačka grada (Sarajevo, Zenica, Ljubuški i Banja Luka) nastupaju ukupno 24 reprezentacije koje su raspoređene u četiri grupe. Naši rukometaši takmiče se u okviru grupe C skupa sa Južnom Korejom, Argentinom, Kongom, Mađarskom i Slovenijom.

Favorit naše grupe je selekcije Slovenije koja je u prva dva kola zabilježila pobjede protiv Mađarske i Argentine. U daljni krug takmičenje plasirati će se po prve četiri reprezentacije iz svake grupe. 

U srijedu će naši mladi "Zmajevi" odmjeriti snage sa Slovencima, očekuje se da bi ovu utakmicu u Zetri mogo posmatrati i preko 7.000 gledalaca. Plasman naših rukometaša u daljni krug takmičenja predstavljo bi istorijski uspjeh za BH rukomet. Junak utakmice je mladi golman našeg tima Denis Serdarević koji je u drugom poluvremenu uspio čak 13 puta zaustaviti loptu protivnika. (Tuzlanski.ba)