Bosanskohercegovački kick boxer i pripadnik Oružanih snaga BiH Mesud Selimović nakon sjajnih borbi dobio je ponudu najveće međunarodne kickboxing organizacije Glory. 

Mesud Selimović potpisuje za najveću kickboxing organizaciju Glory?
Foto: Arhiva | Poziv koji je san svakog borca

Još krajem prošle godine za Selimovića su se počeli zanimati ljudi bliski najvećoj borilačkoj organizaciji u kickboxu Glory, a nakon sjajnih borbi, kao i osvajanja titule prvaka svijeta WKU organizacije, čelnici Glory-a su poslali ugovor na Mesudovu adresu.

''Bio sam jako radostan jer to je san svakog onog ko se bavi ovim sportom, da dođe do Glory-a, da dođe u tu organizaciju u kojoj je i najbolji među najboljima - Badr Hari'', kazao je Selimović za Tuzlanski.ba.

Iako je ovo veliki uspjeh i ponuda koja se ne odbija, Selimović još nije siguran da će staviti svoj potpis na ugovor. 

''Bilo je mnogo stavki sa kojima nisam mogao da se složim. Jedna od tih je bila da me vežu za svoju organizaciju dvije godine i da nemam pravo nastupa na nekim drugim borbama. Ukoliko u nekom narednom periodu uspijemo postići zajednički dogovor, možda i dođe do saradnje. Na vezi smo pa ćemo vidjeti kako će sve da se odigra'', objašnjava Selimović.

Mesud Selimović je jedan od najboljih regionalnih boraca u svijetu kick boxinga, što dokazuje nizom pobjeda, od kojih se najviše ističe ona nad Dennissom Bauerom nakon koje je odnio titulu svjetskog prvaka.