S obzirom na to da je Sarajevo grad poznat po tradicionalnim jelima, ni glumica Bojana Gregorić Vejzović nije odoljela poznatim sarajevskim ćevapima.

Bojana Gregorić Vejzović dala neočekivan odgovor na pitanje šta je prvo posjetila u Sarajevu
Foto: TikTok | Zanimljiv odgovor poznate glumice

Drugog dana jubilarnog 30. izdanja Sarajevo Film Festivala, bosanskohercegovačkim crvenim tepihom prošetala je slavna hrvatska glumica Bojana Gregorić Vejzović. 

Pažnju publike plijenila je svojim izgledom. Na crvenom tepihu pojavila se u kratkoj crnoj haljini uskog struka i naglašenih ramena, sa crnim i srebrenim detaljima. Pored kratke haljine, crveni ruž privukao je pažnju publike.

Vezani članak Svi pričaju o ženskim odjevnim kombinacijama, a evo šta su nosili muškarci na SFF-u

Na pitanje šta je prvo posjetila u Sarajevu, glumica je dala neočekivan odgovor. Sarajevo je poznato po tradicionalnoj bosanskohercegovačkoj hrani, pa tako ni slavna hrvatska glumica nije mogla odoljeti mirisu sarajevskih ćevapa.

Prilikom dolaska u Sarajevo, kako kaže, prvo je pojela ćevape. Istakla je kako voli isprobati ćevape na različitim mjestima, ali da se u Sarajevu ne može ''omašiti'' kada je to u pitanju.

@vogueadria Bojana Gregorić Vejzović shares her favorite spot in Sarajevo. #sarajevofilmfestival #sarajevo #filmfestival #vogueadria #sarajevofood #bojanagregoricvejzovic ♬ original sound - Vogue Adria

Uprkos mnogim znamenitostima ovog grada, sarajevski ćevapi i dalje ostaju simbol kojemu se svi rado vraćaju.

Podsjećamo da su sarajevski ćevapi od prije nekoliko dana zaštićeni kao autohtoni domaći proizvod. 

Vezani članak Sarajevski ćevap zaštićen kao autohtoni domaći proizvod