Foto: Tuzlanski.ba

LIGA BiH - Divizija Tuzla

image010

Iako ne tako lako i dominantno kao prethodna dva puta, Robert Kovačević je, osvojivši i treći zvanični turnir koji je pod okriljem Snooker saveza BiH održan minulog vikenda u Tuzli, zadržao reputaciju nepobjedivog i usamljenog na vrhu zvanične bod-liste tuzlanske snooker Divizije.

snooker-liga

Iako se u polufinalu prilično mučio protiv standardno dobrog i raspoloženog Murisa Katanića, Kovačević se ipak domogao finala, gdje je ponovo pokazao raskošan talenat i osjećaj za ovu delikatnu igru.

Drugi polufinalni meč donio je uzbudljivu borbu između iskusnog Željana Pilavdžića i mlade nade u usponu Emira Uščuplića. Pobjednik ovog susreta odlučen je u posljednjim momentima meča pa je tako mladi Uščuplić prvi put dobio priliku da igra finale jednog zvaničnog turnira.{igallery id="5702" cid="438" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="10"}

I ostali mečevi donijeli su dopadljivu igru, koja garantuje solidan nastup najboljih tuzlanskih takmičara i na zvaničnom Masters turniru, koji će, najvjerovatnije na proljeće iduće godine, biti odigran u Sarajevu i na kojem će snage odmjeriti najbolji iz svojih Divizija. Inače, domaćin i ovog turnira bio je Sportski klub Billy Blues iz Tuzle, čije se rukovodstvo potrudilo da i ovoga puta sve prođe u najboljem mogućem redu.