Iznenadna smrt jedne od najboljih bokserki svijeta
Foto: Tuzlanski.ba

Alesia Graf, nekada jedna od najboljih bokserki svijeta, koja je borilačkom svijetu bila poznata pod nadimkom Tigrica, umrla je u dobi od samo 43 godine. Pozadina njene iznenadne smrti još uvijek nije objašnjena.

"Još uvijek ne mogu da vjerujem. Zajedno smo trenirali i zajedno se smijali. Zajedno smo trenirali skoro deceniju. Tokom mojih borbi, Alesia je nosila pojas svjetskog šampiona na putu do ringa, držali smo se zajedno i podržavali jedno drugo. Bili smo dobri prijatelji", rekla je bivša svjetska prvakinja Regina Halmich za njemački Bild.

Alesia Graf je rođena 14. oktobra 1980. godine u Gomelu, Bjelorusija, u Njemačku je stigla 1999. godine i nakon udaje uzela prezime Graf. Njemačka državljanka je postala 2009. godine, a boksom se počela baviti 2001. godine.

U početku je učestvovala u amaterskim takmičenjima, postala međunarodna prvakinja Njemačke, a kasnije razvila uspješnu profesionalnu karijeru koju je završila 2019. godine.

U 37 profesionalnih borbi zabilježila je 29 pobjeda, osam poraza. Godine 2008. postala je i WIBF svjetska prvakinja u super muha kategoriji.