Foto: Tuzlanski.ba

Uoči okršaja koji dolazi za osamdesetak dana (protiv De Groota) osjeća se dobro, i za vrijeme ljetnog odmora Final Fighta ne isključuje mogućnost odlaska u drugi ring radi "zagrijavanja".

emkic-igor-slika

Borilački sportovi znaju biti nemilosrdni. Nakon briljantne izvedbe u jednom meču možete se osjećati sretno, zadovoljno i samouvjereno, ali ništa ne sprječava neizvjesnu prirodu udaračkog sporta da pokaže svoje "ružno" lice i priredi vam noć koju biste najradije zaboravili.

Mnogi su borci doživjeli taj osjećaj, a može se zaključiti da se slično dogodilo i mladom  borcu Igoru Emkiću. FFC 5 i nokaut nad Stanićem za njega je predstavljao jedan od vrhunaca mlade karijere, a tada je na nezgodan način izgubio na priredbi koja se održala nešto kasnije.

Talentovani kickbokser ove godine ima novu priliku

Igor se ovim sportom bavi od 16. godine i više puta je osvajao naslove u BiH i na Balkanu na amaterskoj sceni. Uz to je bio amaterski vice prvak svijeta i Evrope kao i osvajač Svjetskog kupa. Njegov profesionalni rekord iznosi 11-1-1 i do njega je došao uz pomoć kluba u Tuzli, a po 12. trijumf dolazi na FFC-u 7 - 4. septembra u Sarajevu.

Igor nam je otkrio kako je bilo osjetiti takav kontrast u ishodima u posljednja dva ulaska u ring.

"Stvarno je ogroman kontrast pobijediti na spektakularan način u prvom a onda na totalno neozbiljan i početnički način izgubiti u drugom meču. Veoma sam teško emotivno podnio taj poraz zato što sam svjestan toga i sasvim sam realan kada kažem da sam bolji kickbokser od Ibrahima El Bounia, a izgubio sam onako kako sam izgubio. Poraz je sastavni dio svakog sporta ali publici nisam uspio pokazati ama baš ništa od onoga što znam i mogu. To planiram promijeniti već na sljedećem eventu."

Mora se uzeti u obzir da pauza između ta dva nastupa nije bila velika.

"Dva eventa su bila u vrlo kratkom periodu, samo 21 dan razlike. Nisam uspio sabrati utiske još od prvog meča a već sam se našao u drugom i sada znam da sam se prebrzo vratio u ring nakon pobjede u Osijeku. Trebao sam sačekati još neko vrijeme da se glava ohladi ali na greškama se uči."

emkic stanic12

Igor zato u međuvremenu nije odradio niti jedan susret, ali dvorana ga nije morala dugo čekati.

"Nisam nastupao nigdje nakon FFC-a 6 ali sam se odmah nakon meča vratio treninzima. Na sreću, udarac koji sam dobio kod tog poraza nije bio težak i borbu sam mogao nastaviti kroz samo nekoliko minuta. Zato nisam imao potrebe praviti duže pauze i odmah sam se bacio u pripreme za sljedeći meč."

Uoči okršaja koji dolazi za osamdesetak dana (protiv De Groota) osjeća se dobro, i za vrijeme ljetnog odmora Final Fighta ne isključuje mogućnost odlaska u drugi ring radi "zagrijavanja".

"Kvalitetno sam se udebljao i samim time dobio na snazi. Planiram dignuti svoju performansu za još jedan nivo do sljedećeg meča. FFC 7 je pomaknut za 04.10 što mi ostavlja dovoljno vremena da odradim kvalitetne pripreme a i barem jedan test meč prije eventa u Sarajevu," rekao nam je Emkić. (Profightstore.hr)

Danas Igor slavi 24. rođendan, i želimo mu sve najbolje!