Farmaceutkinje ostvarile treću pobjedu u nizu: U Mejdanu „pala" i Jahorina rezultatom 3:1.
Foto: Tuzlanski.ba

Odbojkašice Sloboda Tuzlafarma sinoć su u Mejdanu zabiljkežile treću u nizu premijerligašku pobjedu, a rezultatom 3:1 savladana je ekipa OK „Jahorina". Rezultat po setpovima glasio je 19:25, 25:22, 25:20 i 28:26.

zok-Sloboda-jahorina

Farmaceutkinje su tako došle do nova tri boda, ali je pobjeda izvojevana mnogo teže nego što se očekivalo, uzme li se u obzir da je mlada ekipa Jahorine do sada osvojila samo jedan set, a na premijerligaškoj ljestvici nemaju niti jednog boda.

"Znao sam da će biti teška utakmica jer je Jahorina davljenik. Oni su ovdje došli u pokušaju da osavoje bodove, jer nemaju više šta izgubiti. Priznajem, nisam zadovoljan igrom svoje ekipe, a istakao bi našu kapitenku Sanju Kojić – Đurić, koja nas je još jednom nosila do pobjede. Ona je naše veliko pojačanje" - kazao je Almir Žilić, šef stručnog štaba ŽOK „Sloboda-Tuzlafarm".

Na tabeli i dalje sa 15 bodova i bez izgubljenog seta vode brčansko Jedinstvo i ekipa OK Gacko, dok je treća Kula Gradačac sa bodom manje i tri izgubljena seta. Ekipa Sloboda Tuzlafarma na četvrtom je mjestu sa 10 osvojenih bodova. U narednom kolu farmaceutkinje će se u Istočnom Sarajevu suprostaviti još jednom davljeniku na tabeli, ekipi Slavije koja u prvih pet kola ima jedan osvojen bod.