Emkić i Spahović najbolji FFC nokauteri iz BiH u 2013! (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Predhodna godina je bila mnogo uspješna za regionalnu borilačku scenu, najprije zahvaljujući FFC eventima na kojima su regionalni borci izgradili svoje ime. Među borcima iz Bosne i Hercegovine posebno se ističu Igor Emkić i Tomislav Spahović.

spahovic emkic

Igor Emkić, kick bokser iz Tuzle svoj debi za FFC je imao u Osijeku na FFC 05, koji je iskoristio na najbolji mogući način. Igor je savladavši favorizovanog i iskusnog Ivana Stanića, nokautom u trećoj rundi ostavio upečatljiv nastup regionalnoj publici. Nakon toga je stigao i prvi poraz u karijeri od Marokanca Ibrahima El Bounija, i to u prvim trenucima meča. Igor je svoju FFC sezonu završio pobjedom u Makedoniji na posljednjem prošlosezonskom FFC eventu, u meču s Kleanthis Mavropoulosom.

Pored Emkića, odličan nastup u FFC ubilježio je i sarajlija Tomislav "The Beast" Spahović. Tomislav koji je svojim izgledom ali i nastupom opravdao nadimak "The Beast", svoj debi za FFC je imao na FFC 03 u Splitu gdje je brutalnim nokautom savladao Christian Golčića. Spahovića je nakon toga na kratko zaustavila povreda koju je uz veliku želju za borbama uspješno sanirao i prije predviđenog roka.

U nastavku uživajte u nokautima bosansko-hercegovačkih boraca... (Emir Spahić / fightsite.ba)