Coca - Cola Cup prvi put u Tuzli (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

Nastavlja se najljepša sportska priča

SIM Coca-Cola-CupU utorak 16.07. na pomoćnim terenima stadiona Tušanj u Tuzli, u sklopu trećih BH Telecom Sportskih igara mladih, po prvi put u ovom gradu održava se Coca - Cola Cup u malom nogometu za kategoriju '97. godište i mlađe. Takmičenje je svečano otvoreno početnim udarcem gospodina Jasmina Imamovića, načelnika Općine Tuzla.

Tuzla je već treću godinu domaćin Igara i mi ćemo i u budućnosti podržavati ovu manifestaciju. Zaista je velika stvar okupiti više od 30.000 mladih ljudi u našoj zemlji, a Tuzla treba biti ponosna što se u 10 sportova takmiči skoro 2500 dječaka i djevojčica iz našeg kantona. Sport je najbolji način povezivanja mladih i Igre su to dokazale u ove tri godine održavanja" poručio je Imamović.

Za Coca - Cola Cup u Tuzli prijavljeno je preko 1100 dječaka i djevojčica, a najbolji će dobiti priliku da putuju na finalno takmičenje u Sarajevu, koje će se održati u sklopu BH Telecom Sportskih igara mladih.

"Finalno takmičenje Igara održaće se u Sarajevu od 20. – 24. avgusta 2013. godine. Kao i u prethodne dvije godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta", izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara.

Najljepša sportska priča uljepšaće raspust mnogim mališanima širom Bosne i Hercegovine, jer će druženje i sport koji ova manifestacija pruža djeci i mladima, nakon Tuzle, posjetiti još 11 gradova.{igallery id="2623" cid="361" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="10"}

O projektu Coca-Cola Cup: U saradnji sa Sportskim igrama mladih, Coca-Cola u Bosni i Hercegovini od ove godine organizuje Coca-Cola kup. Svrha ovog zajedničkog projekta je potaknuti fizičku aktivnost od školske dobi. Turnir potiče aktivan i zdrav način života mladih na zabavan način, s ciljem da postane najveći fudbalski turnir za mlade u Bosni i Hercegovini i pridonese podizanju svijesti o važnosti aktivnog i prije svega zdravog načina života. Coca-Cola Cup je započeo 1998. godine u Meksiku, a danas u njemu učestvuje preko milion mladih iz 12 evropskih zemalja.