Baklja, aplauz i šampanjac: Ovako je dočekan šampion Igor Emkić (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Igor Emkić, kickboxer tuzlanskog KBV „Flek Tom-Cat" i jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na „World Combat Games 2013", velikom međunarodnom takmičenju u borilačkim sportovima, osvojio je titulu prvaka u disciplini low kick (-81 kg).

igor3212

Osvajanjem zlatne medalje na ovom prvenstvu, Igor Emkić je postigao jedan od najvećih uspjeha bh. sporta kada su u pitanju borilački sportovi, te najveći uspjeh u svojoj karijeri, u kojo je do sada osvajao titule viceprvaka na evropskom i svjetskom prvenstvu.

Rodbina i prijatelji Igoru Emkiću priredili su simpatičan doček po povratku iz Rusije. Uz baklju, aplauz i šampanjac Igoru su čestitali na fantastičnom rezultatu koji je postigao osvajanjem zlatne medalje na Olimpijadi borilačkih sportova održanoj u St. Petersburgu.

Povodm istorijskog uspjeha Igora Emkića KBV „Flek Tom-Cat" Tuzla sutra organizuje press konferenciju na kojoj će o završenim igrama, te velikom uspjehu svog takmičara govoriti osvajač zlatne medalje Igor Emkić, njegov trener Salko Zildžić i klupski menadžer Senad Mujkanović.  (Tuzlanski.ba)

Finalna borba u kojoj je naš šampion osvojio zlatnu medalju !!!