Adnan Ćatić za liječenje mladog boksera Denija Omerovića uplatio 50.000 eura
Foto: Tuzlanski.ba

Naredni protivnik Ćatića Daniel Geala

catic-sturumNakon pobjede u Dortmundu nad dosad neporaženim Crnogorcem Predragom Radoševićem. Felix Sturm, borit će se protiv Daniela Geala za titulu prvaka u srednjoj kategoriji po IBF verziji.

"Nadam se revanšu s Gealom. Želim ga pobijediti i dokazati da sam najbolji na svijetu", rekao je Ćatić za medije nakon pobjede nad 28-godišnjim pripadnikom elitne specijalne jedinice crnogorske policije.

Adnan se u narednim danima planira odmarati u rodnoj Hercegovini, a nakon što prođe sveti mjesec ramazana Ćatić se priprema za napad na titulu. Pobjedu protiv Radoševića, Adnan Ćatić je proslavio u društvu kapitena reprezentacije BiH Emira Spahića i napadača Arsenala Lucasa Podolskog.

Specijalni gost na meču bio je 14-godišnji Deni Omerović mladi bokser iz Kalesije koji boluje od karcinoma želudca. Ćatić je za njegovo liječenje donirao 50.000 eura, a nakon pobjede je Denija uveo u ring i pred 10.000 gledatelja podigao ga na ramena.

Deni, s roditeljima, trojicom starije braće i mlađom sestrom živi u Štutgartu, nažalost se više ne može baviti boksom. Barem ne dok ne ozdravi.  Do sada je imao šest operacija i prošao je četiri tretmana hemoterapije. Sada se osjeća malo bolje, ali liječenje se nastavlja. Potrebno je uraditi još četiri hemoterapije.

- Njegova priča me je strašno potresla. I ja sam otac, a Deni istog dana slavi rođendan kao i moja supruga Jasmina. Nakon što sam čuo u kako su teškoj materijalnoj situaciji, odlučio sam im donirati 50.000 eura za nastavak njegovog liječenja – rekao je Ćatić.

Deniju i sama podrška čuvenog boksera mnogo znači. Izlazak u ring pred desetak hiljada gledalaca barem mu je na jedan dan uljepšao život. - Bilo je fenomenalno, čestitam Adnanu na pobjedi i hvala mu na svemu – kazao je Deni.