20. jubilarni Izbor sportiste Tuzlanskog kantona (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona sutra, 26. decembra 2013. godine, održat će se 20. jubilarni Izbor sportiste Tuzlanskog kantona.

izbor-sportiste-tkOrganizatori su na današnjoj press konferenciji najavili tradicionalnu manifestaciju, na kojoj će u 11 kategorija biti proglašeni najbolji sportisti, treneri i ekipe u ovom dijelu BiH.

Predstavnici SSTK konstatovali su da sportski rezultati klubova iz Tuzlanskog kantona nisu na nivou koji može zadovoljiti ljubitelje sporta, što je još jedan pokazatelj da su u sport potrebna dodatna ulaganja.

- Sadašnja sredstva koja se teškom mukom izdvajaju iz kantonalnog budžeta, nisu dovoljna za stvaranje vrhunskih rezultata. Zato se moramo okrenuti projektima promjene vlasničke strukture u klubovima, što je čini se jedini način da naši klubovi i sportisti naprave iskorak koji se od njih očekuje – istakao je prof. dr. Branislav Mikić, predsjednik SSTK-a.

Da sportisti ipak mogu postizati vrhunske rezultate i u uslovima u kojima trenutno rade, dokazuju rezultati koji će biti promovisani na sutrašnjoj manifestaciji. Žiri koji su činili Vinko Galušić, predsjednik, Merima Softić, Mirela Osmanović, Muhamed Avdić i Mujo Hasić razmatrao je više od 100 prijava i odabrao najbolje u 11 kategorija.

- Rezultati nisu bili na željenom nivou, ali zasigurno ima onih koji zaslužuju punu pažnju i promociju putem ove manifestacije. Program će upotpuniti i nastup Maida Hećimovića, Amela Ćurića i mladih pjevača iz škole pjevanja prof. Lejle Tekskeredžić, što je razlog više da ljubitelji sporta dolaskom u BKC podrže naše najbolje sportiste – rekao je prof.dr. Edin Osmanbegović, podpredsjednik Sportskog saveza TK-a.

Jubilarni Izbor sportiste TK-a bit će prilika i da se u Sportskom savezu Tuzlanskog kantona prigodnim priznanjima zahvale onima koji su dali svoj doprinos u razvoju sporta u protekle dvije decenije.

- Mnogo je onih koji su zadužili sport i sportske radnike u Tuzlanskom kantonu, a nekima od njih ćemo sutra uručiti povelje, priznanja i zahvalnice. Također delegacija SSTK-a posjetit će mezar rehmetli Fuada Hajrovića, idejnog tvorca ove manifestacije i jednog od osnivača Sportskog saveza TK. Na samoj manifestaciji ugostit ćemo članove nekoliko sportskih kolektiva iz TK-a, te učenike iz Konjević polja, kojima su naši partneri obezbjedili prijevoz i prigodne poklone – istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK-a.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada TK-a sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, a organizator ističe posebnu zahvalnost sponzorima: BH Telecom, NLB banka, Turistička zajednica TK, Sony Lux d.o.o Tuzla, Riva d.o.o. Tuzla, Pivara d.d. Tuzla, Vispak, VGT osiguranje, Piemonte d.o.o. Tuzla, Giprom d.o.o. Tuzla, Federalno ministarstvo kulture i sporta i Direkcija cesta Tuzlanskog kantona

Izbor sportiste godine održat će se sutra, 26. decembra 2013. godine sa početkom u 19.30 h. Ulaz je slobodan, a RTVTK direktno će prenositi jednosatni program iz BKC-a.

Press tim „Izbora sportiste Tuzlanskog kanotna 2013."