Foto: Tuzlanski.ba

Bh. reprezentativci su večeras na stadionu Brondby obavili službeni trening uoči sutrašnjeg prijateljskog duela protiv Danske.

Danska i BiH će na spomenutom stadionu igrati od 18,00 sati, a Fudbalski savez BiH je na zvaničnoj stranici saopštio da će na tribinama biti oko 8.000 navijača te da će Zmajeve bodriti približno 1.000 navijača.

“Već smo dugo zajedno i vjerujem da ćemo sutra biti bolji nego u prošlom meču. Danska ima dobru generaciju igrača koja je odigrala odlično u Ligi nacija i u kvalifikacijama za EURO. Neće biti lako, ali sam siguran da će igrači dati sve od sebe”, kazao je selektor Petev uoči utakmice.

Amir Hadžiahmetović, koji je rođen upravo u Danskoj, igrat će vjerovatno od prve minute za Zmajeve i ističe da jedva čeka da istrči na teren.

“Danci su dosta bolja ekipa koja se sprema za EURO i mi ćemo dati sve od sebe da im se suprotstavimo na što bolji način. Lijep je osjećaj vratiti se ponovo u Dansku gdje sam napravio prve fudbalske korake. Ovo mi je jedan od omiljenih stadiona i jedva čekam da sutra istrčim na teren.”

Inače, na večerašnjem treningu bio je i predsjednik FS BiH Vico Zeljković sa ostatkom bh. delegacije.