Foto: Tuzlanski.ba

U prvom kolu fudbalske Premijer lige BiH, FK Sloboda gostovala je kod ekipe Travnika.

Trener Crveno-crnih Denis Sadiković na press konferenciji za medije uoči ovog susreta istakao je da će utakmica u Travniku biti teška za njegove fudbalere, obzirom da prema njegovim riječima fudbaleri Slobode nisu još dostigli pravu takmičarsku formu.

Nakon više od dvije godine Sloboda je danas ponovo na veliku radost svojih navijača odigrala utakmicu u najvišem rangu bh. fudbala.

Na stadionu Pirota po lijepom vremenu pred oko 2.000 gledalaca od čega je skoro 200 navijača doputovalo iz Tuzle, Sloboda je rezultatom 3:0 savladala ekipu Travnika i tako na samom startu upisala tri vrijedna boda.

Izabranici Denisa Sadikovića do prednosti od 1:0 došli su preko Bajraktarevića u 12. minuti utakmice. U posljednjim minutama prvog poluvremena glavni sudija na utakmici Jakupović zbog oštrih startova iz igre je isključio dva domaća igrača. Prvo je nakon drugog žutog kartona u 42. minuti igru morao da napusti Anel Ćurić da bi nekoliko minuta kasnije direktan crveni karton zaradio je Varupa.

U drugom poluvremenu gledaoci na stadionu Pirota nisu imali priliku gledati dopadljiv fudbal, međutim fudbaleri Slobode iskoristili su višak od dva igrača i u 62. minuti preko Radovanovića koji se nakon jedne akcije našao sam pred golom Travnika povećali prednost na 2:0.

Tuzlaci su do kraja utakmice stigli i do trećeg gola kada je s oko 20 metara šut uputio Pršeš, lopta pogađa prečku, nakon čega je glavom u mrežu pospremio Jasmin Mujkić.

Ostali rezultati: Olimpic - Željezničar 0:3; Mladost - Borac 2:0 ; Velež - Drina 1:0 ; Čelik - Vitez 0:0; Slavija - Zrinjski (susret u toku), za sutra su zakazana dva susreta Sarajevo - Zvijezda (19.00); Široki - Brijeg Radnik (20.30).

U narednom kolu Sloboda na Tušnju dočekuje ekipu zeničkog Čelika, uz direktan prijenos na BHT-u. (Tuzlanski.ba)