Izvršni odbor SDA Gradačac odlučio je da za gradonačelnika Gradačca na Lokalnim izborima nominira Hajrudina Mehanovića, što se večerašnjom pobjedom ispostavilo kao dobar izbor. 

Proglašena pobjeda: Novi gradonačelnik Gradačca je Hajrudin Mehanović
Foto: Facebook | Hajrudin Mehanović

Dok se prebrojavaju glasovi na Lokalnim izborima Tuzlanski.ba objavljuje prve informacije iz izbornih štabova stranaka sa područja Tuzlanskog kantona.

"Novi gradonačelnik Gradačca je Hajrudin Mehanović! Dosadašnji gradonačelnik Edis Dervišagić je čestitao pobjedu Mehanoviću", navedeno je na Facebook stranici novog Gradonačelnika Gradačca. 

Kandidatura Hajrudina Mehanovića predstavlja je rezultat jedinstvene odluke Izvršnog odbora SDA Gradačac koja je proistekla iz višemjesečnih konsultacija i plebiscitarne podrške članova mjesnih ogranaka Stranke.

U obzir su uzeta mišljenja i stavovi brojnih relevantnih gradačačkih društvenih organizacija, udruženja i uglednih pojedinca, uz obavljene razgovore sa potencijalnim koalicionim partnerima koji bi podržali kandidata SDA Gradačac za gradonačelnika, saopćeno je ranije iz ove stranke.