Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što je Tuzlanski.ba objavio transparent kojim su pripadnici navijačke skupine "Fukare Tuzla" odale počast ubijenom navijaču Crvene Zvezde Marku Ivkoviću, krenule su lavine komentara podrške i osuđivanja zbog spomenutog gesta.

Najviše osuda odnosilo se zbog navodnog Facebook statusa ubijenog Marka Ivkovića koji je izazvao gnjev i mržnju zbog svog sadržaja. Na facebook stranici Ultra pokret (Balkan) objavljen je status kojeg prenosimo u cijelosti a koji se odnosi na ličnost pokojnog Marka Ivkovića kao i tvrdnju da je profil i sporni status lažan:

ultra-pokret45"Na internetu se pojavila informacija o "poslednjem" statusu Ivkovic Marka u kojem je navodno napisao "noz,zica,Srebrenica i Svaki Turcin zna,svaka bula zna"

Ova objava je postavljena na laznom profilu koji je neko napravio nakon Markovog ubistva. Sto govori i sama slika koja je skinuta sa interneta i vreme objave koje pise pre jedan sat. To je stvarno sramota,samo je retard mogao da uradi to,a mediji koji su preneli to su debilcine nevidjene koje bi radi je*ene udarne vesti ubili rodjenog oca.

Istina o Marku je da je bio uzoran decko koji je zavrsavao master studije,ostao je kao mali bez oca i brinuo se o porodici,nije bio fasista ima je visegodisnju vezu,jedina mu je "greska" bila to sto je naleteo na nekog retarda koji ga je lisio zivota.

Tako da navijacke grupe u BIH nemaju razlog da prozivaju ubijenog decka i trebaju svi da se ugledaju na Fukare iz Tuzle." navodi se na Facebook stranici.

marko-ivkovic33