Foto: Tuzlanski.ba

Na našem portalu možete pratiti najvažnije detalje sa utakmice NK Troglav - FK Sloboda!

TROGLAV-SLOBODA22

Poštovani na našem portalu možete pratiti najvažnije detalje sa utakmice 16. Kola, Prve lige FBiH između NK Troglav i FK Sloboda, kao i rezultate ostalih utakmica koje se igraju danas a igra se svih osam susreta 16. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Pored utakmice u Livcnu danas se sastaju se još: Čapljina - Mladost DK; Igman - Radnički; Gradina - Jedinstvo; Rudar K. - Podgrmeč; Orašje - Budućnost; Iskra - Bratstvo i Branitelj - GOŠK.

Svi susreti su počeli u 14:30h, a ovo su sastavi ekipa u Livnu,:

TROGLAV: Vrgoč, Krivić, Pavić, Ivković, Granić, Mihaljević, Markov, Peraica, Ćosić, Ortaš, Badrov.

SLOBODA: Hadžić, Moranjkić, Salihović, Omić, Krpić, Efendić, Mehidić, Musić, Mujkić, Redžepi, Mehanović.

Na stadionu Zgona u Livnu našoj ekipi i Troglavu pravdu dijeliti Zeničanin Admir Alispahić, a asistiraće mu Bugojanci Almir Bašić i Adis Duraković. Četvrti sudija je Ermin Sivac (Zenica). Delegat meča je Samir Ćupina (Sarajevo), a posmatrač Zdenko Golemac (Mostar).

troglav-stadion-livno1

Oko 150 ljubitelja fudbala došlo je posmatrati meč Troglava i Slobode, a u Livnu od jutros pada kiša tako da će se ova utakmica odigrati po teškom i nakvašenom terenu.

Utakmica u Livnu između Troglava i Slobode je počela, sretno Crvno-crni...

troglav-stadion-livno2

Prvu šansu na susretu imala je Sloboda preko Mehidića koji je u 4 minuti šutirao preko gola Troglava. Prvih 10 minuta utakmice na stadionu Zgona prošlo je uz terensku incijativu crveno-crnih sa Tušnja.

U 12 minuti Mehidić se ponovo našao u prilici za postizanje gola, ali odbrana Troglava pravovremeno je reagovala i otklonila opasnost po svoj gol.

GOOOOOOLLLLL. Sloboda povela, strijelac Krpić u 13 minuti. Krpić je sjajno iskoristio centaršut i glavom zatresao mrežu Troglava.
Sloboda i dalje napada, ali bez većih prilika, prošlo je 25 minuta susreta. Omić je u 26 minuti zaprijetio golmanu Vrgoču nakon kornera ali lopta odlazi preko gola.

Jedinstvo  u Srebreniku prvu priliku za postizanje gola iskoristilo i preko Dizdarevića koji je glavom loptu pospremio u mrežu povelo 1:0.

Dominacija Slobode se nastavlja, priliku za postizanje drugog gola imao je Jasmin Mujkić nakon kornera u 32 minuti, koji je uputio šut glavom, međutim sjajni golman Troglava ponovo je bio na mjestu.

Vrgoč drži Troglav u igri, u dva navrata sjajno intervenisao... Prvo poluvrijeme u Livnu je završeno, Sloboda golom Krpića iz 13 minute vodi 1:0.

Rezultati svih utakmica nakon prvih 45 minuta: HNK Čapljina - FK Mladost Doboj Kakanj 1:0; NK Troglav Livno - FK Sloboda 0:1; FK Igman - FK Radnički Lukavac 1:0; OFK Gradina Srebrenik - NK Jedinstvo 0:1; NK Iskra Bugojno - NK Bratstvo Gračanica 0:0; HNK Branitelj - NK GOŠK 1:0; HNK Orašje - FK Budućnost Banovići 0:0; FK Rudar Kakanj - NK Podgrmeč Sanski Most 1:0.

sloboda-troglav

Počelo je drugo poluvrijeme utakmice Troglav - Sloboda, kiša na stadionu u Livnu i dalje pada. Fudbaleri Ćire Blaževića nastavljaju sa ofanzivnom igrom.

GOOOOOOL. Sloboda povela s 2:0, strijelac Redžepi u 49 minuti. Nakon gužve pred golom Troglava Redžepi se sjajno snalazi u šesnestercu gostiju i iz okreta šalje loptu u lijeve rašlje domaće ekipe. Golman Troglava ovog puta bio je nemoćan.

Sloboda nastavlja da atakuje ka golu Troglava, no Vrgoč u tri navrata spašava svoj tim od moguće katastrofe.

U Srebreniku ekipa Gradine napada, Jedinstvo se odlučilo za odbranu i kontre, a nakon jedne su i mogli povećati prednost no sreća je bila na strani domaćina.

GOOOOOOOOLLLLLL. Mehidić pogodio za 0:3 u Livnu. Prizemni centaršut sa desne strane sjajno je iskoristio Mehidić na koji se našao drugoj stativi i bez večih problema trese mrežu Troglava. Sloboda od 63 minute ima ubjedljivu prednost od 3:0.

GOOOOOOLLLLL. Mehidić postiže svoj drugi pogodak za 0:4. Nakon sjajne akcije Redžepi šutira iz šesnesterca Vrgoč brani njegov udarac, a na odbijenu loptu natrčava Mehidić i postiže svoj drugi gol na ovoj utakmici.

U 69' - glavni sudija na utakmici Admir Alispahić svirao je penal za Slobodu, siguran sa bijele tačke bio je Redžepi za prednost od 0:5. Sloboda je napunila mrežu Troglava.

Jedinstvo u Srebreniku vodi 2:0, strijelac drugog gola bio je Ćizmić.

Nakon velike gužve pred golom Troglava u 81 minuti najsnalažljiviji je Jusfbašić koji sa pet metara matira domaćeg golmana Vrgoča za visoku prednost Slobode od 6:0, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat ovog susreta.