Turska savladala Hrvatsku, Srbija pobjedom nad Irskom korak od Mundijala
Foto: Tuzlanski.ba

Večeras je širom Evrope odigrano devet utakmica kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Hrvatska je u Turskoj savladana rezultatom 1:0. Prvo poluvrijeme bilo je bez previše žara, sa dosta taktičkih odluka, dok se u drugom dijelu igralo otvorenije. Igrala se 75. minuta kada je udarac domaćih loše odbranio Subašić, te loptu u gol pospremio Tosun za veliko slavlje navijača koji su svih 90 minuta bili 12. igrač Turske.

Nakon nova tri boda, Turska je treća sa 14 bodova, koliko ima i Ukrajina, dok su Hrvati u vodstvu sa 16 bodova, koliko ima i Island. Turska do kraja kvalifikacija igra susrete protiv Islanda i Kosova, dok Hrvatska igra protiv Finske i Ukrajine.

Srbija je u Dablinu stigla do zlata vrijedne pobjede. U fantastičnoj utakmici savladali su Irsku golom Aleksandra Kolarova, nakon sjajne akcije Kostića i Kolarova. Sa tri boda Srbija je na korak od Svjetskog prvenstva, imaju četiri boda više od Velsa i pet od reprezentacije Irske, a do završetka kvalifikacija za Srbiju su potrebna samo dva boda za direktan plasman na Mundijal.

Makedonija i Albanija su odigrale komšijski derbi, a u Skoplju su podijeljeni bodovi. Strijelac za Albaniju bio je Roschi, dok je za Makedoniju pogodio Trajkovski. Iz ove grupe plasman će obezbjediti Španija, dok će Italija igrati baraž. (Tuzlanski.ba)


I0-----x-------1S by watch-it-now


T1-----x-----0H by watch-it-now