Foto: Tuzlanski.ba

Na sarajevskom aerodromu bio je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kako bi dočekao trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva.

avion4

Ovaj trofej stigao je specijalnim avionom iz Praga sa posebnim mjerama osiguranja. Trofej mogu dodirnuti jedino najviši čelnici FIFA-e, predsjednici država i predstavnici reprezentacije koja osvoji titulu svjetskog prvenstva. Događaj prati veliki broj novinara, a cjelokupan događaj je organizirala kompanija "Coca-Cola".

Ovo je 3. Svjetska turneja FIFA-inog trofeja Svjetskoga nogometnog prvenstva u sklopu koje će posjetiti i 53 nove zemlje u kojima trofej do sada nije bio. Kompletno interaktivno iskustvo s najpoželjnijim sportskim trofejem na svijetu svi će ljubitelji nogometa 6,175 kilograma težak trofej od 18-karatnog zlata imat će priliku vidjeti moći doživjeti u Dvorani "Mirza Delibašić" 7. i 8. marta 2014.

trofejavionkrupno

Inače, priča o ovom trofeju počinje 1970. godine, nakon što je Brazil 1970. treći put osvojio naslov svjetskog prvaka u nogometu.

Napominjemo da se besplatne, ali obavezne ulaznice za ovaj događaj mogu osigurati putem portala www.kupikartu.ba na www.coca-cola.ba, kao i skeniranjem QR koda koji se nalazi na Coca-Cola 0,5L promotivnoj boci s etiketom inspirisanom turnejom Trofeja.

Također, karte se mogu preuzeti i u prodajnim objektima Sport Life-a širom Bosne i Hercegovine. U toku ovog jedinstvenog dvodnevnog događaja partneri projekta "Kia" i "Centrotrans" omogućit će potpuno besplatan prijevoz do Dvorane "Mirza Delibašić" svim vlasnicima ulaznica. Sport life Adidas će svima pružiti priliku da se zabave i osvoje nagrade i popuste u Sport life prodajnim objektima. (Tuzlanski.ba / Foto: Bh. novinska agencija Patria)

trofejcrvenitepih1