Talijanski mediji: Džeko je Interu već donio 20 miliona eura, bolji od Lukakua
Foto: Tuzlanski.ba

Edin Džeko je bolji od Romelua Lukakua. Brojke to govore. Kako prenosi La Gazzetta dello Sport, Inter nije osjetio odlazak Belgijanca koji se na ljeto vratio u Chelsea, naprotiv.

Kako analizira milanski list, Lukaku je u prvih 18 nastupa za Nerazzurre zabio 11 golova, jedan više od Džeke, koji je, međutim, sakupio 200 minuta manje i može se pohvaliti jednim golom više u Ligi prvaka i prolaskom Intera u osminu finala, što italijanskom klubu nije pošlo za rukom dok je tu bio Lukaku.

Nakon dva pogotka Džeke protiv Šahtara, koji su odveli Inter u drugi krug Lige prvaka, Nerazzurri će biti bogatiji 20 miliona eura.

U Seriji A Džeko i Lukaku imaju sličan učinak - po dvije asistencije, jednak broj udaraca na gol (21) i isti postotak realizacije (23%).

Džeko prednjači u segmentu stvorenih šansi (21 prema 20), odigranim loptama (618 prema 585), većem broju dodavanja (393 prema 370) i uspješnim pasovima (295 prema 250).

Podsjetimo, Džeko u dresu Intera igra fantastično ove sezone. Već je postigao 10 pogodaka u svim takmičenjima i tome je dodao tri asistencije. Ukupno je zabilježio 18 nastupa u svim takmičenjima.

Priliku za nastavak dobrih igara imat će već sutra kada Inter u okviru 14. kola Serije A gostuje u Veneciji.