Sesar: Ubiparip je naša mašina, niko od njega neće biti sretniji ako zabije gol u subotu
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon poraza u Mostaru od Veleža, ekipa Tuzla Cityja će na Tušnju u okviru 11. kola BH Telecom Prmijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti lidera tim Željezničara, lidera i do sada neporaženu ekipu u prvenstvu.

Tim, povodom razgovarali samo sa nogometašem Tuzly Cityja i nekadašnjim reprezentativcem BiH Ivanom Sesarom koji kaže kako veoma respektuje Željezničar i njihovog trenera Amara Osima ali vjeruje kako će njegov tim biti na vrhuncu zadatka u subotu.

'Željo kao što vidimo iz kola u kolo igra sve bolje, a to pokazuju i rezultati. Za Želju nastupaju veoma dobri pojedinci koje izuzetno cijenim, imaju veoma dobrog trenera sa mnogo iskustva koji dobro poznaje ovu ligu. U goste nam dolaze kao lideri. Međutim, i mi smo tu gdje jesmo tako da će ta utakmica sasvim sigurno biti derbi jer mi igramo veoma dobro i pokazujemo ozbiljne rezultate' kaže i Sesar i dodaje:

'Ja sam uvjeren i siguran da ćemo mi u subotu biti pravi i da će to biti jedna odlična utakmica' - kazao je Sesar nakon čega se osvrnuo na igre svog kolege Voje Ubiparipa.

'U timu imamo prvog strijelca lige Voju Upiparipa on je naša mašina. Protiv Veleža je postigao također jedan prekrasan pogodak i odigrao jednu odličnu utakmicu. Mogu slobodno da kažem kako je upravo Vojo svojim golovima nama obezbijedio značajan dio bodova. Željo je bivši klub Voje Ubiparipa i on o njima uvijek priča sve najbolje, ali znam da niko od njega neće biti sretniji ako pobijedimo u subotu, a on se ponovo upiše u listu strijelaca' - zaključio je Ivan Sesar u razgovoru za Tuzlanski.ba.

Utakmice između Tuzla Cityja i Željezničara igra se u subotu na stadionu Tušanj od 16:00 sati.