U drugom kolu Kupa Federacije BiH, najveće iznenađenje priredila je ekipa Mladosti iz Soline, koja je ostvarila značajnu pobjedu nad Budućnosti iz Banovića, rezultatom 2:1 (2:1).

Mladost Solina postigla historijski uspjeh: U Kupu FBiH savladali Budućnost iz Banovića
Foto: Facebook | Slavlje nakon utakmice

Domaći tim je odlično započeo utakmicu, a u 16. minuti Almir Kovačević doveo je Mladost u vodstvo od 1:0.

Nakon primljenog pogotka, Budućnost je preuzela kontrolu nad loptom, što im je donijelo izjednačenje u 43. minuti kada je Mahir Ramić zatresao mrežu za 1:1.

No, upornost i borbenost tima Samira Jogunčića isplatili su se ubrzo nakon toga, kada je Almir Kovačević još jednim majstorskim potezom vratio prednost Mladosti, postigavši gol za konačnih 2:1.

Trener Jogunčić oglasio se na društvenim mrežama gdje je uz salvu emocija istakao kako se potajno nadao prolasku u 1/16 Kupa BiH.

"Iskreno kao velikog favorita danas na Studencu sam vidio ekipu FK Budućnost Banovići. Ni u jednom trenutku ne potcjenjujući svoje momke. Velika borba, prevalika želja mojih momaka, nagrađena je na kraju pobjedom. Veliko hvala našim vjernim navijačima koji su dali ogromnu podršku i vjetar u leđa našim momcima svih 90 minuta. Mi se okrećemo narednom 6. kolu prvenstva koje igramo kao gosti u Bašigovcima", napisao je Jogunčić u svojoj objavi.

Ipak, utakmicu je obilježio i neugodan trenutak kada se povrijedio dvostruki strijelac na ovom meču Almir Kovačević, te mu je klub poželio brz oporavak.